Podudzia indycze opiekane, kulinaria

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Podudzia indycze opiekane :
Dodane przez: Babciagramolka
Skþadniki
2 podudzia z indyka
2 marchewki
½ pietruszki
1/8 selera
¼ pora
2 liĻcie laurowe
4 ziela angielskie
1 kostka bulionu z indyka Knorra ( lub przyprawy Jarzynka ,Vegeta , lub podobna )
1 łyŇka sosu sojowego
2 roztarte z solĢ zĢbki czosnku ( lub mini kostka czosnkowa Knorra )
1 łyŇka miodu
½ szklanki piwa
½ łyŇeczki pieprzu mielonego
½ łyŇeczki papryki mielonej
2 łyŇki oleju
Etapy przygotowania
Miħso zalaę wodĢ , dodaę oczyszczone warzywa , liĻcie laurowe, ziele angielskie, kostkħ
bulionowĢ ( lub przyprawħ do zup ).Gotowaę ok. WyjĢę .Przygotowaę marynatħ z oliwy, miodu ,
sosu sojowego ,czosnku , pieprzu i papryki .Z podudzi zdjĢę skrħ , natrzeę marynatĢ . UþoŇyę w
naczyniu do zapiekania , podlaÄ™ piwem i zapiekaÄ™ ok.30 minut . W trakcie pieczenia polewaÄ™
miħso sosem .Po upieczeniu wyjĢę miħso a sos zaciĢgnĢę 2 þyŇkami Ļmietany.
IloĻę porcji: 2
Czas zapiekania: 90 minut
Czas przygotowania: 90 minut
Copyright © 2009
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • tlumiki.pev.pl